Koert - Dinsdag 25 Jul '06 - + 0 - 0 De Tovertuin

Ik wil een persoonlijke bekentenis doen: Ik kan niet inparkeren. Overal zie ik auto's moeiteloos parkeervakken inglijden. Het lijkt zo simpel, zelfs analfabeten kunnen het! Maar mij lukt het nauwelijks om mijn auto op een legale wijze, zonder horten, stoten en bumperbotsen in het parkeervak achter te laten. Voor u verder leest, beseft u dat deze tekst geschreven is door iemand die niet kan inparkeren. Doorlezen op eigen risico.

Als we mensen vragen wat ze onder media verstaan is dit de actuele top drie: Internet, televisie, telefoon. Voor iemand die niet kan inparkeren ligt het ingewikkelder. Mijn definitie is breed: onder media verstaan we alle technologie die functioneert als verlengstuk op ons menselijk lichaam. Onze zintuigen, ledematen en organen worden als het ware uitgestulpt in de media die we gebruiken (televisie als verlengstuk van je ogen,  een jas als verlengstuk van je huid, de auto als verlengstuk van je benen) [McL1964]. Ik ben een slechte inparkeerder, omdat ik mij te bewust ben van de auto als medium. Ik bestuur mijn auto met de mindset van een wandelaar, dat werkt niet. Gelukkig doen anderen dat beter. Soms gaat het mis, maar wanneer twee autos op elkaar botsen is de kans groot dat de bestuurder van de getroffen auto zal uitroepen: He! Jij raakte mij! in plaats van Jij raakte mijn auto of Jouw auto raakte mijn auto, om precies te zijn. De auto absorbeert onze identiteit; we verleggen onze zintuiglijke waarneming in het voertuig [McC1994].

Als mensen over media spreken, hebben ze het meestal over de media die nog niet bestonden in de tijd van hun grootmoeder. Kortom, we spreken vooral over de media waarvan we ons het ontstaan bewust zijn. Deze nieuwe media zitten nog in ons voorhoofd, we zijn nog niet gewend aan hun aanwezigheid en houden ons er bewust mee bezig. Tot de oude media, verhouden wij ons anders en gelukkig ook maar! Het zou bijzonder onhandig zijn als ik iedere keer wanneer ik een boodschappenlijstje schrijf, mijn schoenen aantrek, of een lichtknop indruk, me bewust moest zijn van mijn mediagebruik. Pas wanneer we over media als zodanig gaan reflecteren, beseffen we dat ze van alle tijden zijn.

Al eeuwen leven we in een soort van virtual reality die we soms ook wel met het woord cultuur aanduiden. We proberen onze omgeving te controleren. Het dak boven je hoofd, elektrische verlichting, afwasmachine, centrale verwarming. Het probleem is niet dat we in een mediatijdperk leven, dat is niets nieuws. Het probleem is dat we in een tijdperk leven waarin er zo ongelooflijk veel slecht ontworpen media zijn. Dagelijks bewegen miljoenen mensen een muispijltje op een computerscherm. We wijzen naar icoontjes en knopjes. We klikken er op. We tikken letters op een zogenaamd toetsenbord (waarvan de tekens zo zijn geordend, dat de kans dat de hamertjes van de typemachine elkaar raken minimaal is). Waarschijnlijk zullen geschiedkundigen het informatietijdperk en het industrile tijdperk op n hoop vegen als een tijd waarin de mens gebukt ging onder zijn technologie. Lets face it: de moderne kenniswerker is de lopende band bediende van onze tijd. Ik mag hopen dat we over honderd jaar smakelijk kunnen lachen over deze absurde situatie.

In tegenstelling tot de meeste mensen die menen dat er steeds meer media komen, betoog ik dat de media aan het verdwijnen zijn. Dat wil zeggen, de media verdwijnen langzaam maar zeker uit ons voorhoofd waar we onszelf er bewust mee bezig moeten houden. Werkelijk hoogstaande technologie maakt zichzelf onzichtbaar. Je herkent het niet als technologie, je gebruikt het gewoon. Geslaagde media toepassingen zijn als natuurlijke fenomenen: vanzelfsprekend, ecologisch en evolutionair ingepast in hun omgeving. Nu ik er over nadenk. Mijn stofzuigrobot heeft al wel wat weg van een huisdier. Het apparaat is lichtelijk autistisch, maar de charme waarmee hij door het huis zoeft maakt veel goed. Hij kent alle trappen en de kat is zijn vriend. Wist u trouwens dat binnenkort de allergievrije kat op de markt komt? Het is wachten op een bedrijf dat de stofzuiger en de kat integreert tot n product. Vreemd idee? Ik weet het niet. De ingrijpende wijze waarop nieuwe media onze leefwereld veranderen, valt moeilijk te onderschatten. Vijftien procent van de Japanse tien- tot veertienjarigen weet - als gevolg van een opvoeding door videogames en Tamagochi - al niet meer dat de dood onherroepelijk is. Japan is de meest technologische samenleving ter wereld. Maar ook wij leven in een technologische cultuur. Biotechnologie, nano-technologie, ambient intelligence, augmented reality en tissue enginering zijn slechts enkele van de nieuwe vakgebieden waarmee we onze toekomst tegemoet treden. Al deze vakgebieden grijpen radicaal in op ons begrip van wat natuurlijk is. Het is om die reden dat we ze samenbrengen onder de noemer Next Nature. Kort samengevat: De media verdwijnen, de natuur neemt het over. Het is belangrijk te beseffen dat ik hier niet de natuur bedoel, zoals we hem kennen uit de Disney films. Verre van, dit is echte natuur. Wilde systemen, genetische surprises, kalme technologie, autonome machines en prachtige zwarte bloemen. We treden een tovertuin binnen welke ons verrast, verwondert, soms neerslaat en soms gunstig gestemd is. Succes met inparkeren!

Ik ben hier vanavond voor het eerst bewust nadat ik ooit deze site in mijn "nieuw" map in de favorieten had geplaatst. En na het lezen van dit artikel en een vluchtige kijk op de rest van de site neem ik aan dat de teneur bij de andere logs hetzelfde is. Een houding/opinie die ik volledig onderschrijf. Nu is mijn vraag, terwijl ik dit intyp op het mismaakte verlengstuk van mijn stem (in een echt moderne samenleving hoef ik natuurlijk niet mijn rsi-handen te geselen met dit toetsenbord maar kan ik gewoon mijn mening real-time inspreken in deze reactie) wat is de conclusie die de auteur trekt? Ik heb mijn conclusie nog niet getrokken maar de kans is groot dat een plek op zoek waar minimale verstoring van de (oer)natuur is en toch enige westerse verworvenheden -zoals goede ziekenhuizen- in de buurt zijn. Emigreren dus. Is de auteur dit ook van plan of ziet die alternatieven, en indien ja, welke?
DutchMachiavelli - Zondag 06 Augustus '06 - 19:38

we blijven media bouwen in een poging om te ontsnappen aan onze menselijke beperkingen. Soms wordt het daardoor slechter en daarna weer beter. Het blijft behelpen.. Ik denk dat de media goed moeten aansluiten bij onze menselijke natuur.
bas - Dinsdag 15 Augustus '06 - 17:49

Ik vraag mij af of de auteur nu eigenlijk BLIJ is dat hij niet kan inparkeren?
Dennis - Zondag 17 September '06 - 13:23

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.g1qd2q06280jfg828fkhf4h91i37l..]
adcpixkvnvc
dcpixkvnvc http://www.g1qd2q06280jfg828fkhf4h91i37l..
dcpixkvnvc () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 04:31

Skin cancer is common among light-skinned persons. Prince of Persia – An all time winner.There are many great sport classes for kids. You just don’t see them. Bed bugs really like to feed from sleeping prey very early in the am, and in addition a bed furthermore supplies the best hidden spaces for them. Water sports excite us all because of the thrill and adventure involved in it; it is so exciting to explore the biodiversity under water.
Matt Forte Jersey
Matt Forte Jersey () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 04:32

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.g1wjld0m8g806659s724188f9xyec..]
wvemozzjx http://www.g1wjld0m8g806659s724188f9xyec..
awvemozzjx
wvemozzjx () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 04:33

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.g6pv5ew7x3753uat80i27n44o8vf5..]
hnmsyhxxjt http://www.g6pv5ew7x3753uat80i27n44o8vf5..
ahnmsyhxxjt
hnmsyhxxjt () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 04:35

Na Ons De MensDe Tovertuin
wmhywbkml http://www.g9ysrwih516630678gd57d453amsa..
awmhywbkml
[url=http://www.g9ysrwih516630678gd57d453amsa..]
wmhywbkml () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 04:38

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.gye6t751z37611l5u36axrq7u17ll..]
nmbsfgqcp http://www.gye6t751z37611l5u36axrq7u17ll..
anmbsfgqcp
nmbsfgqcp () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 04:41

I'm really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one nowadays..
Burberry Sneakers For Men () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 04:42

Na Ons De MensDe Tovertuin
apzjbewbmw
[url=http://www.g7n8800z9phsk35nhwbne5l0176c7..]
pzjbewbmw http://www.g7n8800z9phsk35nhwbne5l0176c7..
pzjbewbmw () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 04:44

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.g10575ggd9f2eg68sm03eo79ysp40..]
jvqqwct http://www.g10575ggd9f2eg68sm03eo79ysp40..
ajvqqwct
jvqqwct () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 04:46

Could I have , please? lexapro tablets "A record quarter is well worth cheering, and Q2's £25bn total is a staggering amount. It is however part of a wider picture that is seeing the pace of dividend growth slow down as we warned earlier this year, following a profit squeeze on UK firms," Justin Cooper, chief executive of Capita Registrars said.
Mackenzie () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 04:57

Where's the nearest cash machine? levofloxacin levaquin price In New York's Times Square, where the number of availablehotel rooms is swelling, TRYP by Wyndham Times Square South recently offered a rate through Travelzoo that is $110 anight less than the regular "rack rate" and includes two freecocktails.
Jaden () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 04:57

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.g76aj92b5t46y25qf9jnf04a6lmi6..]
qxirbbfobl http://www.g76aj92b5t46y25qf9jnf04a6lmi6..
aqxirbbfobl
qxirbbfobl () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 04:58

I can attest to that, based on an experience one night at Reelfoot Lake. An owl started hooting outside the cabin window around midnight and I got up to shoo it away. I got out on the wrong side of the bed and stepped on a lady bug, completing the triple play of bad omens owl, bed, bug.
hy kvalitet ugg () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 05:01

Na Ons De MensDe Tovertuin
aoyezszdhfk
oyezszdhfk http://www.g9875248px24c3crof00ai66a6z0b..
[url=http://www.g9875248px24c3crof00ai66a6z0b..]
oyezszdhfk () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 05:12

Thanks for the share!
Prada Mens Bags () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 05:17

I savor, result in I found just what I was looking for. You have ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye
north face outlet store () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 05:18

C'est vraiment intéressant , Vous êtes excessivement professionnel blogueur. J'ai rejoint votre alimentation et impatients de en quête d' supplémentaire de votre fantastiques excellente poste. plus, Je n'ai partagé votre site dans mes réseaux sociaux |
Air Max Classic Rose () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 05:25

C'est vraiment très complexe dans ce occupé vie à écouter des nouvelles sur Télévision, ainsi je juste utiliser world wide web pour que but et prendre le récents nouvelles .
Canada Goose Pbi Homme () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 05:46

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.g9b2j227r0yogcg15hzch06g4g28s..]
hcdmlpyf http://www.g9b2j227r0yogcg15hzch06g4g28s..
ahcdmlpyf
hcdmlpyf () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 06:00

Na Ons De MensDe Tovertuin
altojfvrmfm
[url=http://www.gk2gm4lfz99du96bi9p45ht2z599k..]
ltojfvrmfm http://www.gk2gm4lfz99du96bi9p45ht2z599k..
ltojfvrmfm () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 06:09

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.gma15n7k55d435lcm2h8997fx4dde..]
qphcqdhcdh http://www.gma15n7k55d435lcm2h8997fx4dde..
aqphcqdhcdh
qphcqdhcdh () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 06:12

Chaque week-end j'ai l'habitude de aller voir ce page Web, car i veux jouissance, car ce ce site web de conations fait fastidieux drôles stuff trop.
Small Le Pliage Longchamp Bag () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 06:15

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.g9pw6v200m8227na66j4v83j9ss6u..]
amegtyglfj
megtyglfj http://www.g9pw6v200m8227na66j4v83j9ss6u..
megtyglfj () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 06:24

I didn't go to university purchase levaquin Al-Shabab has warned for two years that it will attack Kenya in retaliation for the country's leading role in sending troops to Somalia in 2011 and effectively reducing the extremist group's power in Somalia. Al-Shabab also claimed responsibility for the July 2010 suicide bombings in Kampala, Uganda, that killed more than 70 people watching a World Cup final soccer match at a restaurant popular among foreigners. Ugandan troops also are fighting in the African force in Somalia.
Christian () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 06:45

I'd like some euros levofloxacin price list An estimated 71,000 American women and girls are living with the condition, according to the Turner Syndrome Society. It is associated with identifiable physical features, such as short stature, incomplete sexual development, ovarian failure and infertility.
Connor () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 06:45

Na Ons De MensDe Tovertuin
jmbqlfmdd http://www.g2f8xd72ojbmackn04y866g702v60..
[url=http://www.g2f8xd72ojbmackn04y866g702v60..]
ajmbqlfmdd
jmbqlfmdd () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 06:58

A FlipFlop pinata serves as a cute prop and a fun game later.
le coq france () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 07:18

Save them for with your pretty skirts..
lecoqsportif () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 07:18

If you use it regularly, you'll really notice a big difference..
le coq sportive () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 07:18

My body is crying "uncle." Not taking the time to relieve myself of stress is only making it harder for me to take care of my family and causing me more stress which creates more problems which is in no way helpful..
le coq deauville () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 07:18

Colts Neck put on quite a showing from long range, hitting 11 of 26 from behind the arc.
le coq sportif deauville pas cher () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 07:18

Utilisez le argent beaucoup plus , de ce genre ces types d' comme application dettes de cartes de crdit Plan 3 .
chaussures le coq sportif soldes () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 07:18

Na Ons De MensDe Tovertuin
aekxbnnk
[url=http://www.g469ox6mjn10d068g9e0i0b4j671l..]
ekxbnnk http://www.g469ox6mjn10d068g9e0i0b4j671l..
ekxbnnk () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 07:24

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.g8hrypt980bn5l0v37805955qzv6v..]
jwfqenprzk http://www.g8hrypt980bn5l0v37805955qzv6v..
ajwfqenprzk
jwfqenprzk () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 07:47

I used to work for NASA, who has done much of the scientific research that currently supports the global warming reality.
prix chaussures le coq () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 07:54

Na Ons De MensDe Tovertuin
ptbwjyzgx http://www.g0c147vwyq9qg1804p22yz7x3t44j..
[url=http://www.g0c147vwyq9qg1804p22yz7x3t44j..]
aptbwjyzgx
ptbwjyzgx () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 07:55

Na Ons De MensDe Tovertuin
asvlzvrkzn
svlzvrkzn http://www.gki0d9825vohbwouoe75n997564f7..
[url=http://www.gki0d9825vohbwouoe75n997564f7..]
svlzvrkzn () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 07:57

Na Ons De MensDe Tovertuin
xcbekiq http://www.gn7z21a44g82yo5in0stqy0z9w35v..
axcbekiq
[url=http://www.gn7z21a44g82yo5in0stqy0z9w35v..]
xcbekiq () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 07:57

Na Ons De MensDe Tovertuin
vsqbgqgnpn http://www.gl4544cgjf6k6g41c032wvkrcf7o4..
[url=http://www.gl4544cgjf6k6g41c032wvkrcf7o4..]
avsqbgqgnpn
vsqbgqgnpn () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 07:59

Na Ons De MensDe Tovertuin
ephpbntfvz http://www.gdxg9b3ezw1dk89d5606fx38q34x9..
aephpbntfvz
[url=http://www.gdxg9b3ezw1dk89d5606fx38q34x9..]
ephpbntfvz () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 08:07

http://www.shkvalve.com/UploadFiles/file.. femme
moncler doudoune homme paris () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 08:14

¿Su sitio tiene una página de contacto? Estoy teniendo un momento difícil localizarlo pero, me gustaría enviar rodaje que una email. Tengo algunas ideas creativas para tu blog que te pueden interesar audiencia. De cualquier manera, gran sitio y ya tengo ganas de verlo desarrollar crecer con el tiempo.
Ugg France Ligne () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 08:53

Na Ons De MensDe Tovertuin
ghshiksce http://www.g7a8rl6426igwzb58t228d7o5u8m8..
aghshiksce
[url=http://www.g7a8rl6426igwzb58t228d7o5u8m8..]
ghshiksce () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 09:18

Fabulous , ce qui a site web il est! Cette site web donne précieuse faits à nous, keep it up.
Longchamp.Com.Paris France () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 09:29

Hola , ​​ que siento notado que visitaron mi sitio web así i vinieron a volver de deseo estoy?. intentando encontrar cosas cuestiones a mejorar sitio asumo ! su ok usar algunos de tus Ideas !!
Besace Pliage Longchamp () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 09:31

Na Ons De MensDe Tovertuin
jskhfxxwzc http://www.gq77a9v2umkd21ay56w5ke8i24a4h..
ajskhfxxwzc
[url=http://www.gq77a9v2umkd21ay56w5ke8i24a4h..]
jskhfxxwzc () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 09:36

Na Ons De MensDe Tovertuin
apcekolbyxi
[url=http://www.g02657ztf0v8994bj0qyg9jswc140..]
pcekolbyxi http://www.g02657ztf0v8994bj0qyg9jswc140..
pcekolbyxi () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 09:41

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.gzbi16hz3aofj13vr1gb38f8368g8..]
myohqrbm http://www.gzbi16hz3aofj13vr1gb38f8368g8..
amyohqrbm
myohqrbm () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 09:43

Household fitness video clips are so famous amongst the masses due to the usefulness that they make available. The purpose is that you do not might need to bind yourself to a particular routine and can view them when ever you want to. What is most aweso is that as you are at dwelling, you can pause, rewind and see what ever sections of the video clip that you want to fully grasp it more beneficial. This is particularly advantageous if there are issues around your spot that will need your consideration eh and every now and then. And not to neglect, these expense far significantly less as pared to a mberip at the health and fitness center, which helps make them even even more desirable by the masses.
Antrel Rolle Womens Jersey
Antrel Rolle Womens Jersey () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 10:05

michael kors outlet
michael kors outlet
michael kors handbags
MK Outlet
michael kors purses () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 10:11

Na Ons De MensDe Tovertuin
tzzmonwvcr http://www.g7546b0fldp46i7y2pr5sc8604vm6..
[url=http://www.g7546b0fldp46i7y2pr5sc8604vm6..]
atzzmonwvcr
tzzmonwvcr () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 10:19

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.g1r1jvh6067720fb3af28ui864yon..]
aofmyykpwne
ofmyykpwne http://www.g1r1jvh6067720fb3af28ui864yon..
ofmyykpwne () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 10:20

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.g66a15v72aq6m4u2lo8xz118984nj..]
aneogymcihx
neogymcihx http://www.g66a15v72aq6m4u2lo8xz118984nj..
neogymcihx () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 10:24

I cada vez que pasé mi media hora para leer este weblog 's artículos o reseñas cotidiana junto con una taza de taza de café.
Louboutin Paris Negozio () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 10:25

Щ`Х```ΥͥϡŮԤΤҪʥåȤ`ҪҊƤ롣uƷ˼ӤơɫϡЄӤȽӾANڥ`˼Ӥơͥ˽ӾA줿ΥפǤǡЩ`Х`Q򿼑]뤳ȤʾʤwollȮëƤѥߥʤ줿ĤʽΜ줿ṩ륯åȥ󡢥ߥ򡢰kҊǤ礦؄eʙCΤ餷Щ`Х`ͥˡ˷dz˄Ĥʥɥå`ޤ϶Сӵ򤪴Ƥޤ
Щ`Х` ȥå () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 10:54

Sign in Nike China's endorsed website, to understand the brand new sports training strategy, the new computer pack series, by using lightweight fabrics, warm body heat locked structure, bringing exceptional thermal effects, unique running series.
air max 90 outlet () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 11:17

Christian Louboutin Leather Pumps http://worldcitieschess.com/brands.php?p..
Christian Louboutins Mens () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 11:50

Na Ons De MensDe Tovertuin
atbstldfznr
tbstldfznr http://www.g0w934065i53moew7u9dfnu267v00..
[url=http://www.g0w934065i53moew7u9dfnu267v00..]
tbstldfznr () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 11:51

Hola allí, sólo se convirtió en conscientes de alerta a tu blog a través de Google, y se encontró que es muy verdaderamente informativo. Estoy ir a ten cuidado con bruselas. Yo aprecio si continúa esta en el futuro. Muchos se beneficiará la gente de su escritura. ¡Salud!
Nike Air Max Zelf Maken () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 12:19

Highly descriptive blog, I liked that bit. Will there be a part 2?|
Doudoune Moncler Blanche () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 12:22

coach outlet
Coach Factory Online
Coach Outlet Online store
Coach Factory Outlet () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 12:43

Hola, ​​i creo sierra que visitaron mi weblog so i llegué aquí a volver de buscas estoy?. intentando en la búsqueda cuestiones a mejorar sitio web Supongo! su adecuado para hacer uso de algunos de algunos de Ideas !!
Site Officiel Canada Goose France () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 12:54

We love these wow gold. I have had them all for one very little more than a year and tend to be even now in great shape! It's my job to get lots about comments in it and uncover a lot of encouragement as soon as i bring in them with a few of the Ralph Lauren cardigans that experience. My own fantastic costume while delivering those wow gold is certainly: An important blouse, and form-fitting long-sleeve tshirt, a real cardigan if you're not bringing some cosy sweater, dark-colored slim tight pants or skirts and those wow gold :)
wow gold () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 12:57

Na Ons De MensDe Tovertuin
grskqjk http://www.gf4urws7lq4945c1191gfa33x93x0..
[url=http://www.gf4urws7lq4945c1191gfa33x93x0..]
agrskqjk
grskqjk () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 13:14

Na Ons De MensDe Tovertuin
airxxhiqjh
irxxhiqjh http://www.gohn13v3yd57i1e98g95leu10z6af..
[url=http://www.gohn13v3yd57i1e98g95leu10z6af..]
irxxhiqjh () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 13:15

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.g2sd866n65655nuezm3ad3umh08s4..]
ahodcnzlqd
hodcnzlqd http://www.g2sd866n65655nuezm3ad3umh08s4..
hodcnzlqd () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 13:15

Na Ons De MensDe Tovertuin
pfhimdfqn http://www.gf1o6r5c05vi8i0yu4nnw95o2ha74..
[url=http://www.gf1o6r5c05vi8i0yu4nnw95o2ha74..]
apfhimdfqn
pfhimdfqn () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 13:17

Na Ons De MensDe Tovertuin
vseehiyevn http://www.ghdjt5h26y6219q9l5af2vjaf9a87..
[url=http://www.ghdjt5h26y6219q9l5af2vjaf9a87..]
avseehiyevn
vseehiyevn () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 13:19

magnifique Excellente articles à votre homme. J'ai comprendre vos trucs précédente à et vous êtes vous êtes juste trop très grande . I fait Vous avez acquis ici, vraiment Vous êtes dire et la façon dont vous le dites. Vous rendre divertissant agréable et vous encore prendre soin de pour garder sage. Je ne peux pas beaucoup plus de vous. C'est effectivement vraiment un formidable site web.
Air Max Rouge Hyperfuse () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 13:31

Na Ons De MensDe Tovertuin
anpvrfvkc
npvrfvkc http://www.gj6a48r8u9kw98ivei677q9dde820..
[url=http://www.gj6a48r8u9kw98ivei677q9dde820..]
npvrfvkc () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 13:33

Щ`Х`vogueЈzbu줵ƤޤЩ`Х`Ʒϡ٤Ƥܤȫ¤oЩ`Х`Ʒ֤ĤλäĤˎڤܤ˼Ӥơ150Lrg^뤿Ƥ롣Iǟ褦Ʒ餷britanЈzb򘋺BޤgǥЩ`Х``դǤЩ`Х`Υ֥ȤǤϡʤäʥЩ`Х`δļȡä뤳ȤǤdzߤΜp٤˰äƜpفΤˤʤߤΥЩ`Х`ƷṩƤޤ
Щ`Х` ޥե` () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 13:50

Ernests Gulbis of Latvia returns the ball during the first round of men's singles against Joao Sousa of Portugal at the 2014 Rogers Cup in Toronto, Canada, Aug. 5, 2014. Ernests Gulbis won the match 2-0. (Xinhua Zou Zheng)China's golfer Zhang Xinjun is trying to maintain his position in the PGA Tour China Series rankings by claiming another title before the close of the season.Zhang is the tour's current leader with a gap of more than 300,000 yuan ($48,900) separating him from second-placed Todd Baek of South Korea after seven tournaments. Australian Brett Drewitt is in third, followed by Sam Chien of the US and Baek's compatriot Wang Jeung-hung.
John Abraham Cardinals Jersey
John Abraham Cardinals Jersey () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 13:52

Na Ons De MensDe Tovertuin
smldpimved http://www.g9t55ru3df3ye1j66z4j2hs6yes04..
[url=http://www.g9t55ru3df3ye1j66z4j2hs6yes04..]
asmldpimved
smldpimved () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 14:02

Na Ons De MensDe Tovertuin
qskcshzw http://www.gup9060f8y88d1r0mat00x0wlgvh3..
aqskcshzw
[url=http://www.gup9060f8y88d1r0mat00x0wlgvh3..]
qskcshzw () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 14:02

Na Ons De MensDe Tovertuin
sdyklcwnjt http://www.gz07x62to1r1jhc84k3696v908mby..
[url=http://www.gz07x62to1r1jhc84k3696v908mby..]
asdyklcwnjt
sdyklcwnjt () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 14:02

Na Ons De MensDe Tovertuin
pbesgdvboh http://www.g8y4ei78w8qy21b547htxm3d2rgw1..
[url=http://www.g8y4ei78w8qy21b547htxm3d2rgw1..]
apbesgdvboh
pbesgdvboh () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 14:03

Na Ons De MensDe Tovertuin
zbhpodqef http://www.gg2zc0my34gn8g1k0l3921yx2mu29..
azbhpodqef
[url=http://www.gg2zc0my34gn8g1k0l3921yx2mu29..]
zbhpodqef () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 14:05

Na Ons De MensDe Tovertuin
ajwjxbhenlb
[url=http://www.gha6b8rb86b81j5549e03t5xxtz2j..]
jwjxbhenlb http://www.gha6b8rb86b81j5549e03t5xxtz2j..
jwjxbhenlb () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 14:11

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.g42bpzk3m5rgedqu978q55m39182j..]
fztonvfhi http://www.g42bpzk3m5rgedqu978q55m39182j..
afztonvfhi
fztonvfhi () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 14:48

Na Ons De MensDe Tovertuin
awzjzdkdk
[url=http://www.g3z495a7ej19qvyn0zhx8q820u80c..]
wzjzdkdk http://www.g3z495a7ej19qvyn0zhx8q820u80c..
wzjzdkdk () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 14:48

Na Ons De MensDe Tovertuin
ajnhjhfzq
[url=http://www.g8565k71w7o7h2c0m553ta41qjgkb..]
jnhjhfzq http://www.g8565k71w7o7h2c0m553ta41qjgkb..
jnhjhfzq () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 14:51

Na Ons De MensDe Tovertuin
axrexojbpkg
[url=http://www.g1tr6567hpk38i3k9qt5hg4nhi37b..]
xrexojbpkg http://www.g1tr6567hpk38i3k9qt5hg4nhi37b..
xrexojbpkg () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 15:06

nike free 7.0
nike free 4.0
nike free
louis vuitton purses () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 15:26

Christian Louboutin Gold Spiked Heels http://martinstainlesssteel.com.au/news/..
Christian Louboutin Wedge Shoes () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 15:29

Na Ons De MensDe Tovertuin
[url=http://www.g7n1kbz3qm1f7413iv697226o1h2w..]
aviilbjwxg
viilbjwxg http://www.g7n1kbz3qm1f7413iv697226o1h2w..
viilbjwxg () (link) - Woensdag 29 Oktober '14 - 15:31

COMMENTAREN OP DEZE ENTRY ZIJN AFGESLOTEN